Jean Paul van SchoonhovenOf Counsel

Jean Paul van Schoonhoven

Jean Paul van Schoonhoven | Valegis Advocaten

Jean Paul is niet als advocaat, maar als of counsel verbonden aan Valegis. Jean Paul is een bekend specialist op het gebied van privacy en compliance.

Hij begon zijn carrière als advocaat, werkte jarenlang bij de Autoriteit Persoonsgegevens en was actief als compliance- en integriteitmanager bij een grote bank/verzekeraar en bij de Autoriteit Financiële Markten. Als consultant stond hij mede aan de wieg van de ontwikkeling van Standard Business Reporting in Nederland. Van eind 2015 tot begin 2018 vervulde Jean Paul de rol van Chief Privacy Officer bij PostNL.

Jean Paul is eigenaar van het privacy management- en trainingsbureau Legal2Practice, oprichter en redactielid van het tijdschrift Jurisprudentie Bescherming Persoonsgegevens en redactielid van diverse andere tijdschriften.

In 2009 rondde Jean Paul de opleiding tot Certified Compliance Officer (NIBE-SVV) af en in 2015 behaalde hij de certificering van de Leergang Stimuleringskader Integere Organisatie. In 2016 en 2017 behaalde Jean Paul zijn internationale certificeringen van de International Association of Privacy Professionals (IAPP): Certified Information Privacy Management (CIPM), Certified Information Privacy Technologist (CIPT), Certified Information Privacy Professional Europe (CIPP/E) en Fellow of Information Privacy (FIP).

Jean Paul onderscheidt zich door zijn kennis van de praktijk; de processen en procesinrichting binnen organisaties. Jean Paul treedt niet op als advocaat, maar in zijn hoedanigheid als of counsel levert hij strategisch en inhoudelijk advies in zaken op het specialisme privacyrecht.

Contact

T: + 31 (0)6 52 64 84 16
E: jp.vanschoonhoven@valegis.com

Onze teamleden